Маурисио Почетино пое вината за трудностите на Тотнъм в мача срещу Астън Вила вчера, особено през първото полувреме. 

Шпорите изостанаха рано в двубоя и едва след почивката се подобриха и успяха да стигнат до триумф с 3:1 след дебютен гол на Танги Ндомбеле и 2 попадения на Хари Кейн в последните минути. 

„В началото имахме някои положения, но след това те вкараха и всичко се обърка. Допуснахме доста грешки и причината за това съм аз, тъй като аз съм мениджъра. Просто взимахме лоши решения, прибързвахме и бяхме на неточни позиции” обясни Поч. 

„През второто полувреме обаче коригирахме тези неточности. Позиционната ни игра бе съвсем различна и това ни помогна да си подаваме по-добре и да контролираме мача. Бе въпрос само на време на вкараме. Имахме достатъчно положения и съм доволен, защото бе много важно да стартираме с победа” добави той, като обясни и неочакваната липса на Ян Вертонген от титулярите. 

„Тук съм вече 5-а година и хората ме познават. Ще играят тези, които го заслужават. Освен това няма как на терена да са 13 или 14 играчи. Това е решение на мен и екипа ми. Този път преценихме да започнем с Тоби и Давинсон, а на пейката останаха Ерик Дайър и Серж Орие, но балансът в отбора бе добър. Ян и останалите, които не играха трябва да продължат да работят сериозно и да чакат да получат възможност” каза още Почетино.