Още по темата

 

Радостта на феновете на Тотнъм и Ливърпул от класирането на двата отбора за финала в Шампионска лига бе помрачена заради огромните разходи по пътуването до Мадрид за финала на 1 юни.

Полетите на нискобюджетните авиолинии, които обичайно са около 100 паунда в двете посоки на човек, са вдигнати на 1500 паунда, а нощувка в хотел в испанската столица за датите около мача струва от 100 до над 1000 евро на вечер.

Цените на полетите накараха феновете да търсят други варианти за придвижване до Мадрид, който е на около 1800-2100 км от Лондон и Ливърпул, включително и с автомобил.

Но транспортът до стадиона е само половината от проблема. Двата финалиста получиха само по 16 613 билета за своите фенове на "Уанда Метрополитано", което е една малка част от желаещите да присъстват на мача.

Тотнъм и Ливърпул дори излязоха със съвместно изявление, в което се казва, че квотите за феновете са твърде малки и е време истинските запалянковци да бъдат защитени от фирми посредници, които печелят, възползвайки се от фенската лоялност.

"За мнозина финалът не е еднократно събитие, а кулминацията на целия сезон, през който феновете харчат огромни средства, за да пътуват и подкрепят своя отбор и да създават атмосфера, която е важна част от футбола. Време е да се спре печалбарството на гърба на феновете", се казва в изявлението на Тотнъм и Ливърпул.