Още по темата

 

Скаутът Огниен Вукоевич беше отстранен от делегацията на националния отбор на Хърватия по футбол от федерацията на страната.

Това стана, след като Вукоевич и действащият национал Домагой Вида, дългогодишни бивши играчи на Динамо Киев, крещяха "Слава на Украйна" след победата на Хърватия с дузпи над Русия на четвъртфиналите на Мондиал 2018 в Сочи. Санкции за Вида, обаче, няма.

"Хърватският футболен съюз се извинява на руската общественост за поведението на представители от отбора", се казва в официално съобщение. Президентът на хърватската футболна централа Давор Шукер също коментира ситуацията.

"Извиняваме се за това, което направи Вукоевич. То няма отношение към хърватския футболен съюз. По този въпрос ние поддържаме ФИФА - никаква политика във футбола. Неговата акредитация е анулирана и той не може да бъде на стадиона".

"Мога само да се извиня за неговата постъпка. Не е хубаво, когато политиката и футбола се смесват. Аз съм против това. Веднага след като видях на запис какво е станало, го разкритикувах", каза Шукер.