Още по темата

 

Пандемията от коронавирус ще окаже сериозно влияние върху футболните трансфери, но никой не може да прогнозира какво ще се случи със сигурност. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

 

Той заяви, че се е допитал по темата с част от най-известните агенти у нас: Емил Данчев, Николай Жейнов и Мирчо Димитров, които са изразили това мнение. "И тримата се обединиха около мнението, че е рано да се правят прогнози, но очакват рецесиите в клубовете да повлияят. Мирчо Димитров изказа много интересна теза, че ще има млади футболисти, които ще са готови да играят без заплати, само и само да пробият", каза Коларов.

 

Той разказа и за още един заплетен казус, който е бил коментиран от Николай Жейнов. "Става въпрос за футболистите с изтичащите на 30 юни договори. Какво ще стане, ако след тази дата се доиграват първенства? Най-вероятно ще се подпишат анекси, но ако въпросният играч получи контузия, кой поема отговорността, кой ще плаща за лечението. Според Николай Жейнов, това е казус, който трябва да се разреши възможно най-скоро", каза още редакторът.

 

Въпреки проблемите пък Емил Данчев наскоро е успял да завърши трансфер, но логично не разкри подробности.    

Вижте видео с целия разговор. В него е засегната и темата с отменянето на "Уимбълдън"