Още по темата

 

Сръбски запалянковци, които са проникнали в нашия сектор покрай връзките си с български, са скандирали расистки лозунги по време на мача ни с Косово на националния стадион, твърди "24 часа". Заради това от УЕФА ни разследват, а дисциплинарното дело предстои да бъде гледано на 18 юли.

От агитката на Косово пък били отнети 20 албански знамена, които е трябвало да бъдат развети. Предстоящото решение на УЕФА е от изключителна важност, тъй като може да доведе до наказание - мач без публика, а следващото ни домакинство е срещу Англия и това е може би единственият ни мач от евроквалификациите, който може да напълни националния стадион.

УЕФА вече наложи подобно наказание като закри мача Черна гора - Косово за публика заради обиди към англичаните. Домакините обаче останаха доволни, тъй като очакваха провокации от гостуващата агитка. Селекционерът Любиша Тумбакович, който е сърбин, отказа да води Черна гора в този мач, заради което беше освободен.

В сайта на УЕФА не се споменава за разследване след мача Чехия - България, за което разкри президентът на централата ни Борислав Михайлов след срещата на премиера Бойко Борисов с шефовете на водещите ни клубове преди старта на сезона в Първа лига.