Отказалият се от германския национален отбор по футбол Филип Лам написа писмо, в което обясни защо слага край на международната си кариера. Той изигра 113 мача за Маншафта, намирайки се на четвърта позиция във вечната класация. Пред него са Лукас Подолски със 116 срещи, Мирослав Клозе със 137 двубоя и рекордьорът Лотар Матеус със 150 мача.

Още по темата

 

Скъпи приятели на футбола,

в хода на изминалия сезон аз взех решение да прекратя кариерата си в националния отбор веднага след края на световното първенство по футбол.

Обявих решението си пред националния селекционер Йоахим Льов по време на закуската в понеделник. Аз съм щастлив и благодарен, че края на кариерата ми в националния отбор съвпадна със спечелването на световното първенство в Бразилия. Това е точният момент за мен.

Тази сутрин си взех довиждане  с президента на германския футболен съюз Волфганг Нирсбах и му благодарих за чудесната съвместна работа през последните десет години, която свършихме заедно с треньорския екип около Йоахим Льов, Ханзи Флик, Анди Кьопке и мениджъра Оливер Бирхоф, целия отбор и всички служители на федерацията.

От три дни съм във ваканция и тук имам спокойствието и времето мислено да прекратя кариерата си в националния отбор.

Благодаря ви от сърце за чудесното време, в което бяхме заедно!

С най-добри пожелания, Филип Лам.