Бившият наставник на Интер и ЦСКА Луиджи Симони заяви, че Валтер Мадзари е страхотен специалист, който е оставил добри впечатления навсякъде, където е работил. Вчера "нерадзурите" официално обявиха, че 51-годишният треньор заменя досегашния мениджър на тима от Милано Андреа Страмачони.

"В подобна трудна обстановка фактът, че Мадзари има голям опит, е от изключително значение. Това е треньор, който е роден победител и знае как да прави чудеса. Вземете например оцеляването на Реджина през 2007-ма година", коментира Симони пред TMW.

През сезон 2006/2007 от актива на калабрийците бяха отнети цели единадесет точки, но въпреки това Мадзари не позволи отбора да изпадне от Серия А.

"Да водиш тим като Интер обаче не е лесна задача. Клубът трябва да му даде време. Интер тръгна по пътя на промяната миналата година, но плановете на отбора се провалиха заради множеството контузии", допълни Симони.

"Ясно е, че изграждането на състава трябва да започне отново и това изобщо няма да бъде лесна работа. Играчи като Фреди Гуарин и Родриго Паласио биха паснали на любимия контраатакуващ стил на Мадзари, но новият наставник на Интер не разполага с алтернативи за много от позициите", категоричен беше бившият треньор на "нерадзурите".

Естебан Камбиасо също приветства назначаването на Мадзари и призова изминалия катастрофален сезон бързо да бъде забравен. Трикратният европейски шампион завърши на деветото място в крайното класиране на Серия А и записа множество антирекорди.

"Изминалата кампания не отговаря на стандартите, наложени от историята на нашия клуб. Оттук нататък трябва да гледаме напред. Всеки сезон се различава от предишния, независимо дали става дума за нов мениджър, нов треньорски екип или нови футболисти", каза Камбиасо.

"Когато започваме нова кампания, не бива да се взираме в миналото. Необходимо е да се фокусираме върху предстоящите задачи. Нашите фенове винаги ще ни подкрепят, така че дългът ни към тях е огромен. Именно тифозите са двигателят на този отбор", смята 32-годишният аржентински полузащитник.