Голмайсторът на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд ще отсъства поне 6 седмици от игра, а вероятно и и по-дълго, което е крайно разочароващо за Червените дяволи. 

Веднага след загубата от Ливърпул мениджърът Оле Гунар Солскяер потвърди, че травмата на нападателя е сериозна и той ще е аут до началото на март. 

"Маркъс получи лоша травма. Става въпрос за спукване на кост, получено срещу Уулвърхемптън. Неприятно е, защото той ще отсъства известно време. Обикновено подобни контузии отнемат около 6 седмици за възстановяване, но може би и по-дълго" заяви Солскяер.  

Твърди се, че нападателят от известно време е играл с пукната кост на гърба, като след мача с Уулвърхемптън се е получило още едно спукване, което е влошило състоянието му много сериозно. Освен това имал и проблем в глезена. 

Рашфорд реализира 20 гола до момента през кампанията и без съмнение е най-добрият играч на Юнайтед за сезона, така че липсата му ще е огромен удар за клуба, който може да бъде принуден да потърси нападател. 

"Може да се наложи да направим някои кратскосрочни трансфери. Възможно е да купим точния играч, ако имаме такава възможност, но и опцията под наем не е за пренебрегване.