Настроението на Юрген Клоп не бе особено добро, въпреки драматичната победа над Лестър с 2:1, която запази пълния актив на Червените и след 8 мача във Висшата лига. 

Причината за раздразнението на германеца бе контузията, която получи звездата Мохамед Салах, който напусна малко преди края, след грубо влизане на Хамза Чаудри. 

Това не бе първият подобен случай за играча на Лисиците, който през август извади за два месеца от терените Мат Ричи от Нюкасъл. 

„Да, доволен съм от начина, по който момчетата се справиха, но не съм напълно щастлив, тъй като Чаудри трябваше да получи червен картон. При Ричи може и просто да нямаше късмет, но определено трябва да се успокои малко. Не може да искаш да направиш фаул без изобщо да играеш с топката и да ти се размине само с жълт картон“ беснееше Клоп. 

„От 3 години ние сме отборът с най-малко жълти картони във Висшата лига. Ние не правим такива неща и затова Мо да получи подобно нарушение, не е ОК“ продължи наставникът. 

„Спечелихме заслужено, тъй като бяхме по-добри. Лестър е суперотбор и игра отлично за около 30 минути, но реално Адриан не трябваше да прави 30 спасявания нали? Дузпата в края бе абсолютно чиста“ каза още Клоп.