Николай Тодоров-Кайзера е един от емблематичните футболисти на Левски. Останал в историята с паметния гол срещу Глазгоу Рейнджърс през 1993 година. Но и не само това. Роденият през 1964 година бивш футболист има 3 шампионски титли с Левски, 2 купи, има 12 мача за националния отбор в най-силния му период.

Като треньор е бил начело на Спортист Своге, Велбъжд Кюстендил, Витоша Бистрица, Ботев Враца и Миньор Перник. Ето какво каза Кайзера за Левски и други футболни неща пред Букмейкър Рейтинги:

"В момента Левски е най-вече дисциплиниран, защото ако го сравним с последните години, в определени моменти показваше някакво ниво, в следващи моменти следваше спад. Дисциплината държи резултатите".

"Всеки треньор си има своята методика и начин, а знаем за Петър Хубчев, че изключително много държи на дисциплината. Не говоря за дисциплина само като поведение на самите футболисти, а като игра на терена, игра в различните фази!" 

"За да стигнеш или надминеш Лудогорец на този етап, трябва да го победиш в директния двубой и същевременно без да подценявам по-посредствени срещи с по-слаби противници, да не губиш точки в тях. С тази разлика, която е в момента, дава едно спокойствие на Лудогорец, че са си свършили добре работата до този момент. Тази разлика нито е много голяма, нито много малка", заяви Тодоров и обяви, че промените в БФС са закъснели. 

"Излиза, че сме закъснели за тотална промяна. Дали е трябвало така да стане – това е друг въпрос. Всички говорят в последните години, че трябва да има промяна във футбола, но явно нямаше. Ние само говорим, говорим абсолютно всички – футболни и нефутболни хора взимат отношение, но за изграждане на структура и промяна, не се стигна".

"Имайте предвид, че тази промяна не става с магическа пръчка, а започва от всеки клуб. Не може клубовете да чакат от БФС кой как да работи. Казват – няма таланти. Няма страна, в която да няма таланти! Има… Просто трябва да го забележиш и да го развиеш този талант", добави Кайзера.

Вижте ТУК цялото интервю на Кайзера