Още по темата

 

Голямата звезда на италианския хегемон Ювентус - Кристиано Роналдо, се включи в борбата срещу коронавируса, който е на път да блокира целия свят.

Още по темата

 

Португалският национал обяви, че превръща хотелите в родината си във временни болници, които да приютят нуждаещите се. Лечението ще бъде безплатно за хората, защото самият Кристиано ще поеме всички разходи. Те не са малко, тъй като се налага закупуване на тестове, маски, специално облекло, плюс заплащане и на самите лекари.

Преди няколко дни Роналдо пусна емоционално съобщение в социалните мрежи, в което съветва хората да следват стриктно инструкциите, за да преминем по-лесно през ситуацията.

"Светът преминава през много труден момент, който изисква изключителна грижа и внимание от всички. Обръщам се към вас не като футболист, а като син, баща, човек, притеснен от последните развития, които въздействат на планетата. Важно е да следваме съвета на Световната здравна организация и управляващите органи, за да се справим със ситуацията".

"Това да запазим човешкия живот трябва да бъде над всички наши интереси. Бих искал да изпратя всички мои мисли към всеки, който е загубил някой близък, моята подкрепа към тези, които се борят с вируса като моя съотборник Даниеле Ругани, както и подкрепата ми към невероятните здравни специалисти, които рискуват животите си, за да спасят други", написа Роналдо в социалните мрежи.