Фернандо Йеро очаквано бе предпазлив в изказванията си при първата си поява пред медиите, след като бе назначен за треньор на Испания за световното първенство. 

Легендата на Реал Мадрид замени Хулен Лопетеги, който бе уволнен заради решението си да поеме Реал Мадрид и да не уведоми за това испанската федерация. 

"Това е хубаво и вълнуващо предизвикателство. Обстоятелствата са такива и аз приемам отговорността със смелост, защото не може да бъде по друг начин" заяви Йеро, който обаче показа и кураж. 

"Разполагаме с футболисти, които са заедно от 2 години и работят и работят за силно представяне на световното първенство, така че аз като спортен директор разбирам, че мотивацията е голяма". 

"Не можем да захвърлим работата за 2 години само за 2 дни. Много хора от екипа все още са тук и ние се готвим за предстоящия мач с Португалия, който трябва да изиграем интелигентно и отдадено" добави той. 

"Реално до двубоя не можем да променим нищо. Всъщност ключът е именно това - да променим възможно най-малко неща. Казах на играчите, че мога да ги гледам спокойно в очите и няма причина да не се борим за това, за което сме тук" изтъкна Йеро. 

"Отборът е мотивиран и имаме възможност, която трябва да използваме, а това е да се борим за световната купа. Не трябва да използваме случилото се през тези два дни за извинение. Необходимо е да сме фокусирани върху спортния аспект и аз зная, че момчетата са професионалисти и ще го направят" сподели новият треньор, който изведе тима и за първа тренировка. 

Ето какво сподели и президентът на федерацията Луис Рубиалес. "Благодарен съм на Фернандо Йеро, че прие да поеме отбора в такъв момент. Новият треньор трябваше да бъде някой, който познава играчите. Те го приеха с радост и са готови да му помогнат във всичко" каза той.