Бившият испански национал и световен шампион за 2010 година - Шави Ернандес, опита да успокои духовете след изпълнените със събития последни часове на националния отбор. 

За него Ла Фурия остава сериозен кандидат за титлата, въпреки раздялата със селекционера Хулен Лопетеги, който шокиращо бе освободен, след като стана ясно, че ще води Реал Мадрид. На негово място за световните финали бе назначен Фернандо Йеро. 

"Йеро е изключително подготвен човек и способен да води националния тим. Той много ни помогна през 2010-а, след като загубихме първия си мач тогава с 0:1 от Швейцария" заяви Шави. 

"Вярно е, че случилото се не е много приятно, но все пак се надявам, че това няма да се отрази сериозно на отбора. В него има хора, които могат да се справят със ситуацията и за мен Испания остава сериозен фаворит за титлата" добави той. 

По отношение на решението Лопотеги да поеме Реал Мадрид и това да бъде обявено в навечерието на турнира в Русия, той каза: "За мен това бе ненавременно, неочаквано и прибързано. Затова мисля, че президентът Рубиалес реагира правилно, тъй като федерацията е най-важната и той го направи с мисъл за хората".