Още по темата

 

Нападателят на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе е изявил много високи изисквания към условията на сделката по време на преговорите за трансфер в парижкия клуб. "Mediapart" публикува в материал любопитни подробности.

Още като играч на Монако Мбапе е искал да стане най-платеният в отбора и да печели по 8 милиона евро годишно. Тогава идват офертите от ПСЖ и Реал Мадрид.

Парижани извадиха 180 милиона евро, а Реал Мадрид - 214 милиона евро. Самият играч предпочете ПСЖ, а известният агент Хорхе Мендес, който също участва в сделката, получи пет процента.

Също така за петте години от договора Мбапе ще получи 55 милиона евро от ПСЖ. Освен това, пет милиона веднага, а останалата част от сумата трябва да се разпредели по сезони.

Освен това Килиан иска парижкия клуб да го направи най-платения играч, ако вземе Златната топка. Сред изискванията е личен хеликоптер, както и заплащане на 50 часа ползване на частен самолет годишно.

ПСЖ също плаща 30 000 евро на Мбапе всеки месец, за да подсигури на играча трима асистенти. Мбапе има клауза за обезщетение в случай, че клубът бъде изключен от Шампионската лига заради нарушаване на финансовия феърплей.