Световното първенство по футбол винаги гарантира солиден оборот за най-древната професия. Не такъв обаче е случаят в Русия. Повечето публични домове в най-голямата държава по територия в света ще бъдат затворени по време на мондиала.

Всъщност жриците на любовта няма да си вземат отпуска, за да се наслаждават на световното. В бордеите е получено изрично предупреждение от полицията, че ако работят по време на световното, ще има жестоки санкции и най-вероятно ще се стигне до затварянето им.

“Повечето публични домове няма да работят след заплахи от полицията”, казва Ирина Маслова, която е шеф на организацията “Сребърна роза”, грижеща се за правата на проститутките.

“Само тези публични домове, които си плащат на полицията и властите и се ползват с тяхното благоволение, ще останат отворени”, добавя Маслова, цитирана от "24 часа". 

Причината за тези мерки е желанието на Русия да демонстрира изчистен имидж по време на първенството и да избегне нежелани инциденти.

В същото веме от Руската църква със специално обръщение поискаха да бъде спряна продажбата на алкохол в предстоящия футболен месец.

Това щяло да доведе до една “спокойна, позитивна и радостна атмосфера”. Препоръчва се феновете да се отдадат на спорт и с това да покажат отношението си към първенството.

“Пиенето ще развали предстоящия празник”, се казва още в съобщението.