Анализаторът на „Скай Спортс” Гари Невил призова в тима на Англия да се насладят на успеха от световното първенство, но и да надградят над него след 2 години на европейския шампионат. 

Англичаните отпаднаха снощи на полуфинала след 1:2 от Хърватия, но без съмнение надминаха сериозно предварителните очаквания. За Невил обаче случилото се трябва да се използва за следващите големи турнири. 

„Това е началото на нещо и наистина времето е специално, но и досега помня думите на Стюърт Пиърс от 1996-а, когато ми каза: „това няма да се случи никога повече, наслади му се сега”. Тогава бях на 20 години и не му повярвах, но той се оказа прав. В онзи отбор имаше много опитни играчи като Шерингам, Гаскойн и Инс, докато настоящият е без всякакъв опит, така че се надявам да има надграждане над постижението” заяви той. 

„Много от момчетата дори нямат успехи в своите клубове, така че това, което направиха, е наистина брилянтно. Гарет Саутгейт води отлично отбора и силно вярвам това да е начало на нещо още по-хубаво на Евро 2020” добави още бившият футболист на Манчестър Юнайтед.