Още по темата

 

Ботев Пловдив най-после ще може да използва атакуващите си футболисти в пълна степен. След продължителни здравословни проблеми отново на линия са две от основните остриета - Антонио Вутов и Александър Тонев.

Те вече тренират пълноценно и ще са на разположение на Ферарио Спасов за гостуването на Дунав. Мачът в Русе е на 6 ноември, неделя, от 13:00 часа.

Вчера канарчетата се готвеха двуразово, като Вутов за първи път се включи наравно с тима. Тонев пък води занимания на сто процента от петък. От Ботев уточниха, че Вутов е бил подложен на продължително лечение, но вече е на линия.

За последно Антонио беше на терена преди близо месец и половина - при 0:2 от Черно море на 20 септември. Впоследствие той дори не беше попадал в групата.

Този сезон Вутов има само 7 участия и 438 минути заради здравословните си проблеми. Все още не се е разписал. При предишния треньор Желко Петрович той бе използван и на върха на атаката, но експериментът не беше успешен.

Ситуацията с Александър Тонев е доста сходна с тази при Вутов. Крилото ту се връща на терена, ту пак се контузва.

Отделно той не се намираше в оптимална кондиция при старта на сезона. Тонев не е бил на терена от загубата с 0:1 от Лудогорец на 19 октомври, като пропусна срещата с Арда (1:1).