Люис Хамилтън и Валтери Ботас седнаха в новата кола за няколко обиколки на „Силвърстоун“, след като Мерцедес показа официално W11. 

Снимки на амтомобила бяха разкрити още в понеделник, след  което днес двамата пилоти, а и Тото Волф споделиха мненията си. 

„Винаги е страхотен момент, когато видиш новата кола на пистата за първи път. Тя винаги е ново произведение на изкуството. Момчетата работиха страшно много, независимо че говорим за еволюция на миналогодишния болид. Има обаче промени, някои от които не се виждат, но могат да се усетят“ заяви Хамилтън. 

Сребърните стрели спечелиха 6 дубъла през последните години и сега отново са абсолютни фаворити за нов успех, въпреки че Ферари и Ред Бул са още по-амбицирани да стигнат до върха. 

„Оптимизирахме целия пакет във всяко едно отношение. Опитахме се да остраним слабостите от миналата година. Тогава имахме известно проблеми с охлаждането, но сега тази кола определено е стъпка в правилната посока“ добави Волф. 

Хамилтън пък не пропусна да „ухапе“ Макс Верстапен и Шарл Льоклер, които вече обявиха, че се надяват да го детронират, след като бе попитан кой ще бъде най-големият му конкурент. „Мисля, че ще е това момче“ каза той потупвайки Ботас по рамота. „Смятам, че групата ще е една и съща, но смятам, че всеки трябва да говори на пистата, защото другото е признак на слабост“.