Макларън стана поредният тим, който показа новата си кола за сезона във Формула 1. На специална церемония на базата в Уокинг отборът представи MCL35, с който се надява да продължи прогреса си, след като завърши 4-и през 2019-а. 

Автомобилът бе разкрит точно 6 минути след началото на представянето от пилотите Карлос Сайнц и Ландо Норис. Основният цвят остава непроменен – папая, докато синьото е малко по-светло от миналата година. 

По болида има някои видими промени в сравнение с миналогодишния, най-вече по носа и кутиите за радиаторите. Цялостно колата е по-стеснена и по-прибрана в задната част. 

„Много ми харесва. Колата изглежда по-тясна и просто по-добра от предишната” заяви Сайнц, който стигна до подиума в Бразилия. „Автомобилът до голяма степен бе създаден миналата година и го познавам отлично, така че нямам търпение да седна зад волана” добави младокът Ландо Норис. 

„Не трябва да се вдъхновяваме прекалено от прогреса, който имахме през миналата година. Отново очакваме здрава битка със същите отбори, с които се борихме и преди. Мислим обаче само за себе си и това как да се подобрим. Имаме амбиции, но трябва и да сме реалисти. Водещите 3 отбора имат голямо предимство, така че е трудно да мислим за победи преди 2023-а” заяви шефът Андреас Зайдъл.