От Ферари са имали грешна концепция за автомобила и това е основната причина за провала през сезона във Формула 1. Това обяви босът Матиа Биното. 

Черните кончета започнаха с големи надежди годината, но се оказа, че продължават да изостават от Мерцедес заради липсата на притискане, а това, че са най-бързи на правите им донесе успех само на най-бързите писти. 

В резултат Себастиан Фетел и Шарл Льоклер не бяха конкурентни на Сребърните стрели през по-голямата част от годината, а и вътрешните проблеми между тях нямаше как да помогнат. 

„Мисля, че загубихме този сезон още при конструирането на колата си. Именно това е причината да не сме на ниво в първата част от кампанията. В крайна сметка се оказа, че дизаинът на автомобила не е толкова добър, колкото на основните ни съперници” заяви Биното. 

„Това бе наистина трудна и изпълнена със събития година. Реконструирахме отбора, но и не спряха да работим в стремежа да се подобрим и във втората част на сезона това се получи. Сега обаче кампанията приключи, така че вече мислим за следващата” добави той.