От Ферари все пак са се отказали от това да обжалват наказанието на Себастиан Фетел, заради което той загуби победата си в Гран При на Канада. 

Германецът бе санкциониран с 5 секунди за „опасно връщане на пистата” и първоначално от Скудерията обявиха, че ще подадат контестация, но в края на 96-часовия срок се отказаха да го направят. 

Счита се, че се е появило ново видео-доказателство, което показва, че Фетел прави допълнително движение, след като се е върнал на пистата, за да затвори пътя на Люис Хамилтън, който бе обявен за победител. 

Четирикратният световен шампион бе бесен след случилото се като обяви, че победата му е била „открадната”, а случилото се предизвика сериозна полемика. 

Мнозина подкрепиха решението на стюардите, но повечето мнения бяха, че санкцията е била пресилена и Фетел не е имал контрол върху колата си, така че не е могъл да предотврати притискането на Люис. Явно обаче не е било така. 

Все пак от Ферари имат право да подадат молба за преразглеждане на ситуацията до следващото състезание във Франция в края на другата седмица, ако се появи ново доказателство, което до момента не е взето под внимание.