Още по темата

 

Полузащитникът на Аякс Френки Де Йонг заяви, че предвид играта на Тотнъм през второто полувреме на снощния полуфинал, те са заслужавали да се класират за решителния мач. Шпорите изоставаха с 0:2 до почивката, но в крайна сметка спечелиха с 3:2 и заличиха победата на холандците от първата среща с 1:0.

"Мисля, че с играта, която Аякс показа по време на целия турнир до тук, както и през първото полувреме на снощната среща, заслужавахме да стигнем до финала", смята Френки де Йонг, който е сигурно ново попълнение на Барселона от лятото.

"Но трябва да признаем, че с представянето си през второто полувреме и Тотнъм заслужаваше да стигне до финала. В определени периоди от мача показахме какъв е нашият потенциал. Но през второто полувреме противникът ни създаде много проблеми. Но смятам, че всички хора са били доволни от това, което направихме в Шампионската лига, наистина стана една хубава приказка. За съжаление, краят й не беше щастлив. Обидно е да дадем билета за финала в последните секунди, но ето как се случи на нас точно."

"Това е третият случай, в който печелим срещу един отбор като гости, но не успяваме да го победим у дома. Честно да ви кажа, не знам къде е причината за това. Винаги се стараем да играем еднакво и у дома, и като гости. Сигурен съм, че ако бяхме задържали играта и нивото от първото полувреме, щяхме не само да се класираме, но и да спечелим, обясни Френки де Йонг.