Още по темата

 

Антъни Джошуа излъга с тактика Анди Руис и си върна световните титли в тежка категория в професионалния бокс, но трябва да вземе важно решение.
 
Англичанинът от Уотфорд е задължен да защити 2 пояса - този на Международната боксова федерация IBF, за който официален претендент е Кубрат Пулев, и на Световната боксова организация (кандидат там е Олександър Усик). Не е изключено шампионът да оваканти едната титла. Ей Джей трябва да уреди мач с украинеца до 4 юни, а срокът да отговори е 10 януари.
 
След мача на Джошуа в Саудитска Арабия мениджърът Еди Хърн каза, че е много вероятно Пулев да срещне шампиона в Лондон през март. Кобрата имаше уреден двубой с Антъни през 2017 г., но се отказа заради контузия.
 
Самият британец има планове за обединителен двубой с шампиона на Световния боксов съвет Дионтей Уайлдър или Тайсън Фюри, които ще се срещнат на ринга през февруари. Ако уговори такъв мач, Джошуа няма да е длъжен да защитава титлите на IBF и WBO.
 
Спортният адвокат и копромоутър на Кубрат Пулев - Джон Уърт обаче сподели, че целият екип е много радостен от новината, че IBF е разпоредила старт на преговорите за мач с Джошуа.

„Искаме да благодарим на президента на IBF Дарил Пипълс и изпълнителния директор Карлос Ортис за този ранен коледен подарък. Вече говорих с Еди Хърн и Боб Аръм и нямаме търпение да работим заедно, за да организираме битката. Кубрат е в страхотна форма и гарантирам, че ще бъде невероятна битка", казва Уърт, цитиран от "24 часа". 
 
Той е уверен в успешното приключване на преговорите за двубоя в наложения срок от 30 дни. При положение че двете страни не се разберат дотогава, ще се проведе търг. Именно с търг Гоцев и Уърт спечелиха правото да организират миналогодишната битка на Кобрата (първоначално с Джарел Милър, който в крайна сметка бе сменен от Хюи Фюри).