Още по темата

 

Част от доскорошните си съотборници на Ариен Робен не скриха съжалението си от решението на холандеца да прекрати кариерата си.

Робен игра точно 10 сезона за Байерн Мюнхен и още миналата година обяви, че напуска баварците. Очакваше се обаче "лалето" да продължи кариерата си в друг клуб, като той беше свързван най-вече с ПСВ Айндховен и Интер.

Ариен изненада мнозина, окачвайки бутонките на пирона на 35-годишна възраст, макар все още да притежава класата за голям футбол. Един от първите коментари дойде от Франк Рибери, с когото Робен бе оформирал тандема "Робери".

Още по темата

 

"Най-големият педант, който мога да си представя. "Робери" си остава незабравим дует. Каква кариера само, приятелю! Сега се наслади на времето извън терена", написа Франк Рибери.

Томас Мюлер добави: "Един великан напуска футболната сцена. Благодаря ти за фантастичните моменти и за мачовете през тези 10 години. Пожелавам ти всичко най-хубаво, приятелю".

Още по темата

 

Джером Боатенг написа: "Един голям играч и голям човек напуска футбола. За мен беше чест да играя заедно с теб и да печелим заедно толкова много трофеи. Всичко най-хубаво, приятелю".

Давид Алаба не скри емоциите си: "Играта ти беше различна, характерът ти - повече от особен. Тъжен съм, че напускаш голямата сцена, но аз съм пряк свидетел и колега на едно от най-добрите крила през този век. Наслади се на всеки момент занапред".

Младокът Серж Гнабри сподели: "Благодаря ти за всичко, което си дал на този клуб. Ти си легенда". 

Специално внимание на Робен отдели и Байерн Мюнхен, който не спираше да поства снимки и клипчета с легендарния си №10.