Разочарованието от пропуснатата победа срещу САЩ явно се оказа твърде голямо за баскетболистите на Турция, които не успяха да се класират за следващата фаза на баскетболния Мондиал след загуба от Чехия със 76:91. 

Чехите продължават напред от групата с баланс 2-1, присъединявайки се към фаворита САЩ. Това е страхотно постижение за тима, който за първи път участва на световно първенство. Разочарованието за комшиите пък е огромно, като те ще играят за разпределения на местата от 17 до 32. 

Турците започнаха лошо, но в началото на последната четвърт шансовете им за обрат се върнаха, тъй като намалиха изоставането си само на 3 точки. Войтех Хрубан обаче наниза тройка, с която даде началото на серията от 8:0, с която Чехия отново се откъсна и стигна до успеха. 

Хрубан завърши с 18 точки, а центърът Ондржей Балвин също се представи силно, като се отчете със 17 и 11 борби. Звездата Томаш Саторански нямаше ден при стрелба 1 от 8, но все пак завърши с 11 точки, 7 борби и 7 асистенции. За Турция Джеди Осман вкара 24 точки, но тимът загуби борбата под двата коша с 26-41.