Кемба Уокър вкара 23 точки, а Майлс Търнър добави 15 и овладя 14 борби, за да може САЩ да победи Австралия със 102:86 в контрола играна в Мелбърн пред 51 218 зрители. 

Двубоят бе загрявка и за двата отбора за предстоящото световно първенство и постави рекорд за зрители посетили баскетболен мач на континента, след като стадионът бе трансформиран в арена за баскетбол и покривът, с който разполага, бе спуснат. 

Домакините дълго време бяха равностойни на съперника си и в началото на третата част дори за кратко поведоха с 45:44, но американците нанизаха 13 поредни точки, за да си върнат контрола и след това не бяха застрашени. 

Бен Симънс не игра за Австралия, след като отказа да участва на турнира, но и отборът на Грег Попович е почти без всички свои суперзвезди от НБА. 

Пати Милс и Крис Гулзинг реализираха по 19 точки за австралийците, които обаче не успяха да спрат победата серия на САЩ, която достигна до 78 победи в контроли и официални срещи, след като започна през 2006-а. Двата тима ще се срещнат отново в събота, а след това американците ще играят и с Канада.