Треньорът на Арсенал Унай Емери остана много доволен от победата над Нюкасъл с 1:0, макар и лондончани изобщо да не бяха убедителни с играта си. 

Пиер-Емерик Обамеянг донесе успеха през второто полувреме, а някои от новите играчи направиха дебют за Артилеристите. За наставника обаче в такъв двубой най-важни са трите точки. 

„Много ценна победа. Като цяло играхме солидно и контролирахме мача за дълги периоди, но има много какво да подобряваме, след като особено до почивката на няколко пъти загубихме топката в средата на терена и това доведе до шансове за съперника“ заяви специалистът. 

„През втората част също не бяхме прецизни, но тогава успяхме да вкараме и в крайна сметка постигнахме много важна победа за увереността ни, тъй като в тима имаше някои млади футболисти, които се нуждаеха от минути, защото вярвам, че в отбора трябва да има конкуренция“ добави той. 

Емери пусна сред старотвите 11 Рийс Нелсън и Джо Уилок, което означаваше, че за първи път двама англичани-тинейджъри започват като титуляри за Артилеристите във Висшата лига от февруари 1998-а, когато Паоло Вернаца и Матю Ъпсън го направиха срещу Кристъл Палас.